Αντηλιακές μεμβράνες αυτοκινήτων

Οι αντηλιακές μεμβράνες κατά την εμφάνιση τους στο αγοραστικό κοινό πριν πολλά χρόνια, απευθύνονταν κυρίως σε ζητήματα εμφάνισης του οχήματος και λιγότερο για την προστασία. Στις εποχές μας τεχνολογικά βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και συνεχώς εξελίσσονται περιλαμβάνοντας χαρακτηριστικά που τις καθιστούν μοναδικές στην αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του ήλιου. Πιο συγκεκριμένα, από τις απλές μη μεταλλικές μεμβράνες έχουμε στη διάθεση μας πλέον τις εξελιγμένες κεραμικές και της λεγόμενης nonocarbon ceramic technology. Να τα πάρουμε με τη σειρά. Καλές μεμβράνες θεωρούνται οι μεταλλικές οι οποίες έχουν επίστρωση μετάλλου και σταματούν αξιοπρεπέστατα την υπεριώδη ακτινοβολία UV (προκαλεί το κάψιμο) και ένα μικρό ποσοστό από την IR ακτινοβολία (μεταδίδει τη ζέστη όπως οι κόκκινες λάμπες στα ταχυφαγεία αν γνωρίζεται). Κοστολογικά είναι η κατηγορία που απευθύνεται σχεδόν σε όλα τα πορτοφόλια αν υπολογίσει κανείς τη αντιστοιχία ποιότητα-τιμή. Σε δεύτερη κατηγορία προς τη κορυφή βρίσκονται οι κεραμικές μεμβράνες οι οποίες διακόπτουν την UV ακτινοβολία σε ίδια ποσοστά με τις πρώτες και σε μεγαλύτερα ποσοστά, εώς και υψηλά θα έλεγα, την IR. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα στο σημείο αυτό : Οι κεραμικές οξειδώνονται γρήγορα με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον αποχρωματισμό (όχι από την πρώτη μέρα, μιλάω μετά το πέρας 3-4 ετών). Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι πληρώνουμε το κάτι παραπάνω, +90€ περίπου, για πιο αυξημένη προστασία αλλά μειωμένη χρονικά την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Τέλος η τελευταία κατηγορία στην κορυφή της πυραμίδας που λέγεται ποιότητα, βρίσκονται οι nanocarbon ceramic. Τεχνολογικά είναι κατασκευασμένα από μόρια άνθρακα ως κεντρικό πυρήνα με τοιχώματα κεραμικής επίστρωσης. Αυτό βοηθάει στη σταθερότητα της χημικής δομής ως προς το χρώμα αλλά ενισχύει και την απόδοση αφού το κεραμικό στοιχείο είναι το πιο αποτελεσματικό που υπάρχει. Η κατηγορία αυτή παρεμποδίζει την UV ακτινοβολία σε ποσοστά 99,9% ενώ θωρακίζει το όχημα από την IR σε ποσοστά 98%. Όπως καταλαβαίνεται θα πληρώσουμε κάτι πολύ παραπάνω (σχεδόν τα διπλάσια από την τιμή των μεταλλικών). Εκτός από την ποιότητα των μεμβρανών σημαντικό ρόλο παίζει και ο τεχνίτης που θα τις εφαρμόσει. Σε μια άριστη εγκατάσταση, από καλό τεχνικό, δεν θα παρατηρήσουμε την αφαίρεση των τζαμιών, σπασίματα, ζημιές, φουσκάλες. Δεν ευθύνονται πάντα οι μεμβράνες (εκτός αν είναι κακής ποιότητας) για τέτοια φαινόμενα. Δυστυχώς υπάρχουν λίγοι καλοί τεχνικοί. Ακολουθήστε μας με εμπιστοσύνη και ρωτήστε τους ειδικούς για τις απορίες σας και όχι ανθρώπους που δεν κάνουν τη δουλειά μας και το χειρότερο δεν έχουν καν εμπειρία.

Τι μας ρωτούν οι πελάτες και τι απαντάμε 
Πόσο κοστίζει και πόσος χρόνος απαιτείτε και τι εγγύηση έχω;
Το κόστος: Κατά μέσο όρο το κόστος για την τοποθέτηση ενός 5θυρου αυτοκινήτου εκτός του εμπρόσθιου παρμπριζ είναι από 170 έως 190€. Στην τιμή που αναφέρομαι στις καλές μεταλλικές μεμβράνες με εφ΄όρου ζωής εγγύηση και πιστοποιητικό για το ΚΤΕΟ.
Χρόνος εγκατάστασης:  Ο χρόνος εγκατάστασης κυμαίνεταιανάλογα το βαθμό δυσκολίας. Δυστυχώς δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα εύκολα. Έτσι για να απαντήσω θα σας πω ότι ένας μέσως χρόνος είναι 2 με 2:30 ώρες.
Εγγύηση: Η εγγύηση των αντηλιακών μεμβρανών όπως ήδη έχω αναφέρει είναι εφ΄όρου ζωής (όχι του ανθρώπου). Προσοχή στις μεμβράνες που δεν είναι μεταλλικές αλλά τις παρουσιάζουν συνάδελφοι ως μεταλλικές. Αυτές δεν ξεπερνούν τα 3 χρόνια ζωής.
Αντοχές των μεμβρανών: Οι μεμβράνες δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα από την καθημερινή χρήση των παραθύρο διότι έχουν αντιχαρακτική επίστρωση. Ωστόσο όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα αιχμηρά αντικείμενα που πιθανόν να βάλετε μέσα στο αυτοκίνητο όπως επίσης και με τα ρολόγια ή δακτυλίδια που συνήθως είναι υπεύθυνα για τη χάραξη των μεμβρανών. Μια ποιοτική μεμβράνη δεν θα φουσκώση και δεν θα ξεκολλήσει από τη χρήση. Επειδή όμως και ο καλός τεχνίτης είναι άνθρωπος και μπορεί να του διαφύγη κάποια λεπτομέρια πιστεύω οτι θα είναι σε θέση να φερθέι ως επαγγελματίας να την αναγνωρίσει και να αντικαταστήσει το φύλλο.
Πρέπει να προσέξω κάτι μετά την εγκατάσταση;
Ενέργειες από τον ιδιοκτήτη: Γενικά θα σας απαντήσω ότι εξαρτάτε από την τεχνική της εγκατάστασης που εφαρμόζει ο κάθε τεχνίτης. Πιο συγκεκριμένα με τη δική μας αξιόπιστη τεχνική δεν πρέπει να κατεβάσεται τα τζάμια για περιπου 5 ώρες (και ανάλογα την θερμοκρασία περιβάλλοντος) και δεν πρέπει να τα καθαρίσεται εσωτερικά για την πρώτη ημέρα.